Actueel

Wijzigingen aan de KMO-portefeuille vanaf januari 2013

11 januari 2013

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel van de Vlaamse overheid waarmee geregistreerde KMO’s ondernemerschapsbevorderende diensten (advies en opleiding) kunnen inkopen. Vanaf 1 januari 2013 verandert de subsidieregel. Lees in de bijgevoegde pdf wat de nieuwe voorwaarden zijn.

Tips voor een succesvol duurzaamheidsverslag

4 december 2012
BECO hielp al heel wat bedrijven en organisaties met het opstellen van een duurzaamheidsverslag. We weten dus als geen ander welke addertjes er onder het gras leven en hoe je deze kan vermijden. De volgende tips helpen je duurzaamheidsverslag aantrekkelijk, relevant en doeltreffend te maken.

Van Bavel stelt MVO-beleid op scherp via Strategisch Innoveren

21 november 2012
Illustratie bij artikel

Van Bavel Business Gifts is een jong en dynamisch bedrijf uit Mortsel, gespecialiseerd in relatiegeschenken. Via het project ‘Strategisch Innoveren’ van de Universiteit Hasselt ging het  bedrijf – met de hulp van adviesbureau BECO – op zoek naar groeimogelijkheden op vlak van MVO. Na een grondige analyse bleken de structurering van het HR-beleid, een duurzaam leveranciersbeleid en het meetbaar en aantoonbaar maken van de genomen MVO-inspanningen voor Van Bavel de belangrijkste opportuniteiten. 

MVO-subsidie voor sectorfondsen: grijp je kans om aan duurzaamheid te werken!

23 oktober 2012

Wist u dat op 1 oktober het Europees Sociaal Fonds een subsidieoproep heeft gelanceerd aan alle sectorale (opleidings)fondsen die willen werken aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) binnen hun sector?

Waar gaat het om?

Politiezone Sint-Pieters-Leeuw brengt boek uit over MVO in de politiezorg

23 oktober 2012

De lokale politie van Sint-Pieters Leeuw was de eerste politiezone die - met de hulp van BECO - een duurzaamheidsrapport opstelde. Nu pakt de politiezone uit met een boek over MVO, genaamd 'Maatschappelijk verantwoord ondernemen: het DNA van de politiezorg?'.

Het boek, uitgegeven door Kluwer, heeft als doelstelling de lezer die van ver of van zeer kortbij impact heeft op de politie of een belang heeft bij een goede politiezorg, nader kennis te laten maken met het begrip "Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen" (MVO) en wat het voor de politie kan betekenen.